Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Werkloosheid blijft stijgen in Wallonië, maar wel minder sterk

Wallonië telde eind augustus 222.481 werkloze werkzoekenden, zo blijkt dinsdag uit cijfers van de Waalse arbeidsbemiddelaar Forem. Het gaat om een stijging in vergelijking met dezelfde periode in 2019, maar de toename is met 3,6 procent wel minder uitgesproken dan de voorbije maanden.

12 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Een deel is werkonwillig. Verder is er een mismatch tussen vacatures en werkzoekenden. Niet iedereen kan starten in een knelpuntberoep. Mij bv. wil je echt niet in het hospitaal aan je bed hebben staan om je baxter te vervangen of op je werf om gas aan te sluiten. Komt bij de discriminatie, die echt bestaat. Ik heb nog voor HR gewerkt. Geen 45+, geen allochtonen, geen vrouwen, … zonder boe of ba wordt het geëist door werkgevers. Het is dus niet puur een kwestie van luiheid of te hoge uitkeringen
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Stop met die eindeloze werkloosheidsuitkeringen. Geef uitkeringen naar rato van het aantal gewerkte jaren. Nu zijn er die amper 1 of 2 jaar gewerkt hebben en al 10 jaar stempelen. Stop dit toch eens!!!
  • André Van Elslande

    4 jaar geleden
    Waarom zouden ze werken ? Graag meer transparantie !
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Waarom gaan werken, er zijn nog steeds Vlaamse partijen die ervoor gaan zorgen dat de transfers blijven bestaan en nog zullen verhogen.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Het zou nogal straf zijn na de eerste corona-maanden om het slechter te doen.