Ook geen Kevin De Bruyne bij Rode Duivels: vrijaf tot geboorte van kindje

Zeven Rode Duivels werkten dinsdag een eerste oefensessie af op het trainingscentrum in Tubeke. De overige geselecteerden van bondscoach Roberto Martinez bleven binnen. Een naam ontbrak daar echter bij: Kevin De Bruyne.

Vincent Van Genechten

De vrouw van de spelmaker van de Duivels is hoogzwanger en dus krijgt De Bruyne vrijaf tot zijn kleine spruit geboren is.

Twee weken geleden deelde vrouwlief Michèle nog een foto van haar babybuikje, met het bijschrift: “Meisje, niet lang meer tot je er bent.”

Martinez kondigde eerder al aan tijdens deze interlandbreak verschillende trainingsprogramma’s te zullen uitwerken. Sommige Duivels hebben immers nood aan rust na een lang seizoen, dat pas in augustus zijn einde kende.

Maandagavond bleek bovendien al dat Divock Origi, Dedryck Boyata, Elias Cobbaut en Nacer Chadli moesten afhaken met blessures. Daar kwam dinsdag nog Hendrik Van Crombrugge bij. Hij werd in de selectie vervangen door Davy Roef. Thomas Vermaelen kreeg van de Japanse autoriteiten geen toestemming om naar Europa af te reizen en behoort eveneens niet tot de selectie.

MEER OVER DE RODE DUIVELS