Brand gesticht en schoten gelost in Antwerpen, politie stelt perimeter in

© BFM

Het heeft alweer gerommeld in de Antwerpse misdaadmiddens. In de wijk Dam werd er zondagavond twee keer brandgesticht én klonken er geweerschoten. De politie spoort de verdachten op.

doro, belga

Leden van een patrouilleploeg van de Antwerpse politie hoorden zondagnacht twee schoten klinken in de straten van de Damwijk. Toen ze in de Lange Lobroekstraat arriveerden, zagen ze een Ford Focus in lichterlaaie staan. De brand bleek overduidelijk aangestoken.

Iets verderop merkten de agenten nog een brandje. Achter een deur van een woning zagen ze vlammen opflakkerden. De politie aarzelde geen seconde: ze trapten de deur in en blusten het vuur. De bewoonster werd uit de woning gehaald. Hoewel ze niet gewond raakte, werd ze voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Kogelhulzen

“Omdat er schoten waren gehoord, werd besloten om een ruime omgeving van de Lange Lobroekstraat af te sluiten”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de lokale politie Antwerpen aan Gazet Van Antwerpen. Het labo en speurders van de federale gerechtelijke politie kwamen ter plaatse. In een zoektocht naar wapens of kogels werden uiteindelijk twee kogelhulzen gevonden.

De politie spoort momenteel meerdere verdachten op. Er zijn aanwijzingen dat de incidenten van zondagavond in de Damwijk het werk zijn van zware criminelen.

In de nacht van 18 op 19 december vorig jaar zorgde een afrekening in het drugsmilieu ook voor opschudding in Borgerhout. Een huis in de Guldensporenstraat werd toen beschoten en er werd brandgesticht. Vermoedelijk opende een voorbijrijdende wagen het vuur. Er werd ook een molotovcocktail gegooid, die op een geparkeerde wagen belandde.

Twee weken later, op oudejaarsavond, werd in de Van Cortbeemdenlei in Deurne brandgesticht. Twee voertuigen brandden toen volledig uit, een derde voertuig raakte zwaar beschadigd. Ook enkele huizen errond vertoonden brandschade.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen