©  Photo News

Rode Duivels beginnen voorbereiding op interlands in drie bubbels

In de voorbereiding op de interlands in Denemarken en thuis tegen IJsland is het gezelschap van de Rode Duivels ingedeeld in drie bubbels: ten eerste zijn er de spelers, ten tweede de technische staf en ten derde het logistieke personeel. Zij komen zo weinig mogelijk met elkaar in contact. Dat is aanvankelijk zo. Als de testen uitwijzen dat iedereen negatief is, wordt het één grote bubbel die minstens om de twee dagen wordt getest.

LEES OOK. De eerste schooldag van de Belgische voetbalsterren in beeld: slechts zeven Rode Duivels werken training in Tubeke af

Intussen hebben de Rode Duivels gisteren hun eerste coronatest ondergaan. Morgen volgt een tweede test en vrijdag bij aankomst in Denemarken nog een derde test. Bij terugkeer naar België is het mogelijk dat de Duivels een halve dag vrij krijgen om de familie te bezoeken. Dat is nog niet beslist. Hoedanook wordt de ganse selectie op maandag, een dag voor de wedstrijd tegen IJsland, nog een keer getest. Onmiddellijk na de match tegen IJsland worden de spelers nog een laatste keer getest.

Als er iemand van het gezelschap symptomen begint te ontwikkelen of effectief positief test, dan wordt overgeschakeld naar de social distancing  om het aantal besmettingen te beperken tot dat ene geval.

(lvdw)

MEER OVER DE RODE DUIVELS