©  rr

Bizar: ontsnapte pony Sacha al bijna twee dagen op de dool

Pulle -

In een wei aan het Driehoekhof aan de Boudewijnlaan in Pulle (Zandhoven) ontsnapte maandagmorgen een pony. Het dier zwerft vermoedelijk nog steeds rond. De verzorger doet nu een oproep om mee uit te kijken naar de dolende pony.

De bruine ponymerrie Sacha stond maandagvoormiddag niet meer in de wei. “Ik ben direct gaan zoeken”, zegt de verzorger. “Mijn achtjarige kleindochter rijdt maandelijks eens op Sacha. Het is een heel lieve tamme merrie, van een jaar of twintig. Ze draagt geen halster omdat ze zich door mij goed laat pakken.”

Mogelijk liep Sacha via de uitgestrekte bossen van Krabbels richting Lovenhoek in Vorselaar. Het dier werd nog één keer opgemerkt op grondgebied Grobbendonk, maar de mensen konden het niet staande houden. De vermissing werd intussen ook gemeld aan de politie.

“Ik blijf rondrijden om haar te zoeken. Misschien staat ze ergens rustig te grazen of verstopt tussen de bomen. De kans bestaat ook dat ze ergens werd binnengepakt.”

In mei bleef een paard in De Panne zestien uren vermist in de duinen na een val van de amazone. De Pulse pony Sacha is nu al langer op de dool. Wie de ontsnapte bruine pony met zwarte manen en staart en drie witte voetjes ergens opmerkt, belt best dadelijk naar 0498 41 18 63.

Pony Sacha is uit de wei ontsnapt. ©  RR

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER