Chris Dusauchoit kwam met zijn vliegenplaag voor de rechter.
Volledig scherm
Chris Dusauchoit kwam met zijn vliegenplaag voor de rechter. © vertommen

Chris Dusauchoit wint proces tegen buurman: “Maar de stank blijft”

ShowbizzEr is eindelijk een uitspraak in het dispuut tussen Chris ­Dusauchoit (57) en zijn buurman rond geurhinder en een vliegenplaag. De rechter heeft veehouder Theofiel Schrevens (64) veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 182.000 euro voor inbreuken op de milieuwetgeving in en rond zijn bedrijf.

8 reacties

  • Frans Mechelen

    4 jaar geleden
    Als je zo ziet wat een mooi verzorgde man ben ik echt versteld dat daar vliegen op afkomen, beter midden in de stad gaan wonen dan zijn het misschien diesel bromvliegen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er zijn in mijn nabijheid ook meerdere boeren met stallen en vee. Zonder dat ik last heb van dergelijke vliegenplagen en stank. Het kan dus. Als die boeren een beetje een gezond en hygienisch verzorgd bedrijf runnen.
  • Jan Dekoninck

    4 jaar geleden
    500€ per vlieg ongeveer. Die mogen ook effe bij mij komen zitten. Het is die jongen om het geld te doen natuurlijk , maar dat zal hij nooit toegeven...
  • Bart Wierinckx

    4 jaar geleden
    Ik denk niet dat het probleem zal opgelost graken tot de boer stopt met boeren!
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Misschien is hier de oplossing de boer de tijd geven om het op te lossen. Zeg twee maanden en dan boete per dag dat de overtredingen aanhouden met een eind datum van 1 jaar waar dan beslag wordt gelegd op de boerderij en ovan de boel opkuist op koste van de boer en over gedragen aan de gemeente om natuur gebied van te maken. Indien niet aan de eisen van de opkuis is voldaan. En er een normale gerunde boerderij met bewoning over blijft.