© Jan Van der Perre

Akkoord tussen vakbond en directie bij De Lijn: staking buschauffeurs voorbij

Antwerpen -

Witte rook bij De Lijn. Na overleg tussen vakbond en directie is er een akkoord gevonden over de dienstregeling van buslijn 17. De staking op stelplaats Zurenborg is voorbij. Mogelijk duurt het wel nog tot donderdagochtend vooraleer alle bussen weer volgens schema rijden.

Tijdens het syndicaal overleg tussen de directie en de vakbonden werden enkele knopen doorgehakt. Door de afschaffing van een pendeldienst tussen de Brouwersvliet en het Astridplein kan de dienstregeling van lijn 17 vanaf 21 september teruggedraaid worden. Die pendeldienst werd bijna niet gebruikt, volgens De Lijn hebben reizigers ook voldoende alternatieven voor het traject.

Door het akkoord is de staking van dinsdag, uitgerekend op 1 september, voorbij. Vanaf woensdagmiddag zouden alle bussen op de stadslijnen weer normaal moeten rijden. De aanleiding van de staking was - onder meer - de onvrede over de tijdelijke aanpassing van de dienstregeling van buslijn 17.

Die werd zonder overleg aangepast, de directie dreigde zelfs met sancties tegen chauffeurs die een alternatieve actie hadden aangekondigd. Op 22 september staat een volgend overleg op het programma, dan komen eventueel andere grieven op tafel.

LEES OOK: Grote onvrede bij De Lijn in Antwerpen: bedreigingen door directie druppel die tot staking leidde

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER