Tesla-ceo Elon Musk en Apple-baas Tim Cook
Volledig scherm
PREMIUM
Tesla-ceo Elon Musk en Apple-baas Tim Cook © Reuters, AP

Tijd om te beleggen in gesplitste aandelen van Apple of Tesla? Onze geldexperts vertellen wat het inhoudt

Zijn gesplitste aandelen de nieuwe heilige graal voor beleggers? De positieve beurscijfers van Apple en Tesla geven aan dat  investeerders er alvast in geloven. Maar wat is zo een geplitst aandeel eigenlijk? En wat kan je eruit halen als belegger? Onze geldexperts Geert Noels en Paul D’Hoore leggen uit.

  1. 225 miljoen euro voor 5 nieuwkomers ondanks corona: waar haalt ‘big spender' Chelsea zijn centen vandaan?
    PREMIUM
    Buitenlands voetbal

    225 miljoen euro voor 5 nieuwko­mers ondanks corona: waar haalt ‘big spender' Chelsea zijn centen vandaan?

    Hoezo corona? De uitgaveteller staat ondertussen op 225 miljoen euro voor vijf nieuwkomers. In crisistijden herrijst het oude Chelsea FC. Big spender. Zijn Russische oligarch Roman Abramovich bouwt met fris talent aan zijn nieuwe wereldmacht. In Engeland hebben ze zijn mysterieuze mecenas al twee jaar niet meer gezien, maar geheime agenten helpen zijn ‘tele-eigenaar’ een handje. Ben Chillwell (Leicester) is op weg voor 55 miljoen euro. Kai Havertz (Leverkusen) voor 100 miljoen euro inclusief bonussen. Waar komen die centen van Chelsea toch vandaan?
  2. Hij kreeg idee voor videoplatform omdat vriendin zo ver weg woonde en dat is nu 100 miljard waard: zo vergaarde CEO Eric Yuan van Zoom zijn fortuin
    PREMIUM

    Hij kreeg idee voor videoplat­form omdat vriendin zo ver weg woonde en dat is nu 100 miljard waard: zo vergaarde CEO Eric Yuan van Zoom zijn fortuin

    “Werk hard en blijf nederig”: dat is het motto van Eric Yuan (50), de oprichter en CEO van Zoom. En het lijkt een principe te zijn waar hij effectief naar leeft. Het zaadje voor zijn populaire platform om aan videoconferencing te doen werd gezaaid toen hij nog studeerde in China en maar liefst 10 uur op de trein moest zitten om zijn vriendin te kunnen zien. Hij werkte zich op in de techwereld en richtte in 2011 Zoom op. Vandaag is dat bedrijf meer dan 100 miljard euro waard en Eric Yuan zelf bijna 20 miljard. Desondanks ging hij niet naast zijn schoenen lopen. Een overzicht van hoe zijn opmerkelijke carrière verliep. En hoe hij ook privé gelukkig werd. Met zijn vriendinnetje van toen.