Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
© Florian Van Eenoo Photo News

Meer zwartrijders, minder boetes: “Als inkomsten bijna 50 procent lager liggen, zit er iets mis”

Het aantal zwartrijders op de treinen van de NMBS is toegenomen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot (MR) op een vraag van volksvertegenwoordiger Frank Troosters (Vlaams Belang). Vreemd genoeg daalde het aantal effectief betaalde boetes. Vlaams Belang wil daarom een verbeterde inningsprocedure.

12 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    In het GHLuxemburg is het openbaar vervoer al een tijdje helemaal gratis. (Gedaan met allerlei aftrekposten voor het vervoer bij de personenaangifte). Bij ons rijden er dagelijks heel wat zwartrijders. Durven de controleurs het vervoerbewijs vragen, dan worden ze afgetroefd. Conclusie : laat ze maar rijden ... terwijl de anderen meebetalen.
  • dirk gommaerts

    4 jaar geleden
    Maak gratis openbaar vervoer voor -18j en 65+. Maak abonnementen index vrij - geen verhogingen meer. Het zal de wegen ontlasten. In plaats van legervliegtuigen, investeer in openbaar vervoer. In plaats van soldaten, conducteurs en chauffeurs.
  • Gil Verccfather

    4 jaar geleden
    Zorg dat perrons enkel toegankelijk zijn voor bezitters van vervoersbewijzen. De controleurs doen om miserie te vermijden of ze het niet zien. Gerecht straft daders toch niet.
  • Didi Bellens

    4 jaar geleden
    Er moet meer controles gedaan worden, want hier aan de kust kennen ze er ook iets van die zwartrijders. Iedereen gelijk voor de wet, ik betaal wel altijd, dus graag ook een beetje respect voor alle mensen die wel betalen.
  • Veerle Hertens

    4 jaar geleden
    Ik reis wekelijks met de trein tussen Antwerpen en Mechelen en werd sinds januari exact 2 keer gecontroleerd. Ik ben een brave die een ticket koopt voor gemoedsrust. Niet iedereen is zo braaf he... In plaats van prijzen op te drijven of de sociale zekerheid af te breken omwille van de rotte appels moeten de controles gewoon met 100% verhoogd worden. Creëer ook werkgelegenheid. Maar brave mensen straffen is makkelijker en goedkoper natuurlijk...