Direct naar artikelinhoud
Belgisch voetbal

Patrick De Koster, manager van Kevin De Bruyne, blijft aangehouden

Patrick De Koster, manager van Kevin De Bruyne, blijft aangehouden
Beeld Gregory Van Gansen / Photo News

De Brusselse raadkamer heeft de voorlopige hechtenis van voetbalmakelaar Patrick De Koster met een maand verlengd. De manager van onder anderen Rode Duivel Kevin De Bruyne werd vorige week vrijdag door onderzoeksrechter Michel Claise aangehouden en in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en witwassen. Zijn advocaten hadden om de vrijlating gevraagd.

en

Het onderzoek naar De Koster ging in 2019 van start na een klacht van Kevin De Bruyne zelf en zou draaien rond commissies die De Koster onterecht zou opgestreken hebben toen De Bruyne bij het Duitse Wolfsburg speelde, in 2013 en 2014. Volgens de advocaten van De Koster heeft de voetbalmakelaar nooit iets onoorbaars gedaan en zeker geen misdrijven gepleegd.

“Hij heeft steeds in het belang van zijn cliënt gehandeld”, zegt meester Jean-Pierre Buyle. “Mogelijks zijn er vergissingen gebeurd, maar er is nooit sprake geweest van enige kwade trouw. De onderzoeksrechter wil onze cliënt confronteren met een aantal andere personen, onder meer met de personen die de klacht hebben ingediend. Meneer De Koster is bereid aan die confrontaties en aan het hele onderzoek mee te werken, maar volgens ons is het daarvoor absoluut niet vereist dat hij in voorlopige hechtenis blijft. We hebben dan ook de vrijlating gevraagd, of dat hij onder elektronisch toezicht zou geplaatst worden.”

De raadkamer is niet op die vraag ingegaan en heeft de voorlopige hechtenis met een maand verlengd, maar de verdediging kan nog in beroep gaan tegen die beslissing. In dat geval moet de kamer van inbeschuldigingstelling zich binnen de vijftien dagen over het dossier buigen.