Een vrouw ondergaat een coronatest op Spoor Oost in Antwerpen.
Volledig scherm
Een vrouw ondergaat een coronatest op Spoor Oost in Antwerpen. © BELGA

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen daalt naar 440 per dag

Tijdens de week vanaf 24 tot en met 30 augustus werden er dagelijks gemiddeld 439,9 (afgerond 440) nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een daling met 11 procent tegenover de zevendaagse periode ervoor, zo tonen de jongste gegevens van Sciensano. Ook het aantal hospitalisaties en overlijdens daalt verder.

22 reacties

  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    In Nederland ongeveer 500 per dag, hier bij ons 440, dus procentueel gezien zitten we veel hoger dan Nederland per inwoners gezien, in Nederland heeft men nog enige vrijheid, hier kent men alleen mondmaskers, dus toch geen wonder zo te zien, geef mij maar de Nederlandse aanpak.
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    Ik ben duidelijk niet de enige die nu niet echt een daling ziet, bovendien vind ik 440 per dag nog behoorlijk hoog dus helemaal nergens positief nieuws
  • Juliette Carton

    4 jaar geleden
    @PeterGebreurs je observatie klopt natuurlijk maar die cijfers van gisteren en eergisteren evolueren zelf ook nog door besmettingen die nog worden toegevoegd-zo zou 438 van gisteren op vandaag op 440 staan en de 431 van eergisteren nu op 443 staan- anderzijds zal de 440 van vandaag ook nog wel stijgen als de cijfers van de dagen van 30/08 en ervoor nog worden aangepast
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Per dag! Begrijpend lezen, per dag hé mensen. Nu al hoeveel weken? En die nieuwe aangestelden gaan de boel nog verder opengooien. Ongeloofelijk. Dat zijn op een paar weken tijd al minstens 10.000 mensen. En minstens de helft loopt rondt tussen anderen. Niks controle! Noppens.
  • Norbert Daelman

    4 jaar geleden
    Beste Eva Monique Bax, ooit gaat dit over, er wordt druk gezocht naar een oplossing (die genoeg geld opbrengt), hou de moed er in, je moet weten dat er aan alles een einde komt en na regen komt zonneschijn dat is al miljoenen jaren zo. Dus hou even vol. Vriendelijke groet.