iStock
Volledig scherm
© iStock

Veel leegstand in woonzorgcentra sinds coronacrisis

De woonzorgcentra in Vlaanderen hebben te kampen met leegstand sinds de coronacrisis. In Limburg loopt het percentage onbezette bedden op tot 8,93 procent en in Brussel tot 9,60 procent. Dat blijkt uit cijfers van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Vlaanderen heeft al meer dan 50 miljoen euro aan compensatie uitbetaald.

5 reacties

  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Dat krijgt ge nu toch niet uitgelegd aan een normaal denkend mens. Belastinggeld voor lege bedden . Er wordt nogal met geld gesmeten kan niet op ze zullen het wel gaan halen bij de gewone hardwerkende mensen en spaarders.
  • Amelia De Ridder

    4 jaar geleden
    Niet alleen overlijdens aan COVID, ook natuurlijke overlijdens en veel mensen dat hun beliefden in WZC hebben weggehaald door het feit dat de bezoeken zeer beperkt werden of helemaal niet meer werden toegestaan. Idem dito bij mijn schoonmoeder, sinds begin juli geen enkel bezoek meer mogelijk. Vanaf volgende week alleen in de week tussen 14 en 16U30 weer geen rekening houdend met mensen die werken
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Als ik het goed begrijp en beetje uit ervaring met mijn grootouders.. deze mensen konden amper de rekening betalen voor opname, dus moest men het ouderlijk huis verkopen, als de rekeningen niet meer betaalt werden, ging men het bij mijn ouders afhalen en dan krijgt men nu door corona, de leegstand ook nog eens extra subsidie en compensaties? Mooi.. heel mooi. Heel sociaal rechtvaardig België, me dunkt.
  • dirk maes

    4 jaar geleden
    Interessant, bij leegstand ondersteund de overheid zeer gul met onze belastingsgelden deze dikwijls privé-instituten. Bij te weinig personeel is er geen geld.
  • jean-pierre rejek

    4 jaar geleden
    Dus als ik het goed begrijpt ,de bejaarde betaald zich blauw en als de kamer leeg is wordt het ook nog betaald door Belastinggeld Hallo zeg .