Facebook-CEO Mark Zuckerberg
Volledig scherm
Facebook-CEO Mark Zuckerberg © AP

Mark Zuckerberg: “Bezorgd om verdeeldheid in ons land” - Nieuwe Facebookregels moeten integriteit verkiezingen VS beschermen

In de week voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die plaatsvinden op 3 november, zal Facebook geen nieuwe politieke advertenties aanvaarden. Dat heeft CEO Mark Zuckerberg vandaag zelf bekendgemaakt, naast een hele rist andere maatregelen. Daarmee hoopt Facebook het risico op de verspreiding van verkeerde informatie en inmenging in de Amerikaanse verkiezingen in te dijken. Het sociale netwerk zal ook een label voorzien voor berichten van verkiezingskandidaten of kiescampagnes die proberen de overwinning op te eisen vooraleer de verkiezingsuitslag officieel gekend is.

4 reacties

  • Jerome Steens

    4 jaar geleden
    Ja ik zou niet te veel afgaan op de fact check van fb want die is al meermaals fout gebleken .
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    @Franky en Dirk:Sociale media kunnen ook een medium zijn om de juiste feiten te delen en geen leugens. Verdeeldheid is in de VS te wijten aan de president.Net zoals een bepaalde partij in vlaanderen het volk uit elkaar speelt om dan te heersen.Gelukkig is er nog een medium in ons land die tegen die ultrarechtse stroom ingaat en de juiste feiten weergeeft.
  • Dirk Saenen

    4 jaar geleden
    De Asociale media zoals Fakebook en Twitter zijn net de schuld van de toenemende polarisatie. Lees de berichten en tweets maar eens.
  • Vanhercke Franky

    4 jaar geleden
    Facebook bezorgd??Facebook zaait verdeeldheid en zet kampen tegen elkaar op! Puur vergif!