De Franse premier Jean Castex.
Volledig scherm
De Franse premier Jean Castex. © REUTERS

Frankrijk stelt relanceplan van 100 miljard euro voor: “Een derde van het geld zal dienen om economie groener te maken”

De Franse regering heeft details uit de doeken gedaan van het relanceplan van 100 miljard euro om de zwaar getroffen economie weer op de rails te zetten. “Ongeveer een derde van het geld moet dienen om de economie groener te maken”, kondigde de Franse premier Jean Castex aan.

8 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    @Freddy Cardoen: uw bizarre retoriek terzijde,als u het normaal vindt dat er in Europa nog jaarlijks 137 MILJARD euro wordt uitgegeven aan energie uit fossiele brandstoffen,dan ben ik eens benieuwd wat het kostenplaatje op termijn zal zijn door dit laks klimaatbeleid.
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    Groene economie is de toekomst, tenminste als de investeringen goed gekozen worden. Veel politici maken kosten en noemen dat investeringen. Investeringen zijn tijdelijke uitgaven, geen die altijd verder duren, die op termijn meer opbrengen dan dat ze gekost hebben. Franse, maar ook Belgische politici kennen het verschil tussen investeringen en kosten NIET. Dat is het gevaar voor onze toekomst.
  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    Groen is als het watertof is. En niet al het geprofiteer aan taksen van al wat bestaat dat groen zou zijn.
  • freddy cardoen

    4 jaar geleden
    En daar gaan we weer met die Groenen . Nu liggen de meeste mensen wakker hoe ze hun kosten allemaal betaald gaan krijgen . Dat dat geld zou besteed worden aan gezondheid en gehandicaptenzorg , en werkgelegenheid . Mensen liggen nu niet wakker van groene energie.
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Echt een giller de grootste leugen van de eeuw en de mensen trappen er met 23 voeten in , En Frankrijk heeft zich nooit aan de 3 % tekort regel opgelegd door Europa gehouden, zij hebben lak aan Europa !!!