Protest tegen de dood van George Floyd door politiegeweld
Volledig scherm
PREMIUM
Protest tegen de dood van George Floyd door politiegeweld © AFP

Amerikaanse politie doodt om de vijf dagen een ongewapende burger

In de Verenigde Staten zijn er al 23 ongewapende burgers gestorven door politiegeweld sinds de brutale dood van George Floyd in mei van dit jaar. Alles samen bracht de politie in die periode 283 mensen om. Dat zijn er bijna drie per dag en om de vijf dagen was daar dus ook een ongewapende burger bij. Zoals Hannah Fizer (25), die alleen maar op een snelheidsovertreding was betrapt.

9 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er worden overal mensen vermoord, Ken Goeste. Dus ook in Zuid-Afrika. Maar het maakt wel een verschil uit als het systematisch gebeurt door de politiediensten. Die zouden er juist moeten voor zijn om dat te proberen voorkomen. Niet om er een eigen nationale sport van te maken.
  • van den eeden maria

    4 jaar geleden
    Mijnheer Bervoets verkoop toch geen onzin . Ieder die dat wil geraakt met of zonder Obama aan een wapen in de VS. Kijk eerst eens naar ons eigen land hier kan ook wie wil aan een wapen en zelfs aan granaten geraken . En nu plots is elk slachtoffer dat er valt groot nieuws . Alsof dat vroeger anders was; Een beetje realiteitszin a.u.b.. Voor het overige volledig eens met mijnheer Vandenheede en Goeste daar zwijgt de media over in alle talen.
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Wat wil je? Obama heeft hemel en aarde moeten verzetten om de wapenwet strenger te maken zodat mensen die geregistreerd waren als zijnde labiel geen wapens meer konden aankopen, en hij verbood het dragen van automatische vuurwapens. Het eerste decreet dat The Donald uitschreef was de wapenwet terug versoepelen zodat elke gek weer terug aan oorlogstuig kon geraken. De politie is daar de dupe van.
  • Spike Björk

    4 jaar geleden
    En de propagandamachines draaien verder, ze doen er alles aan om dat Trump niet herverkozen zou worden.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Wil men er ook eens bij zetten hoeveel agenten er gedood worden op een jaar?