ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Studie schetst somber beeld van horeca: “4 op 10 ondernemers zijn technisch failliet tegen eind 2020”

Wel 4 op de 10 horecazaken zijn tegen het einde van het jaar technisch failliet als er geen extra steun van de overheid komt. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van kennisnetwerk Foodservice Alliance. Is de situatie écht zo dramatisch? Hoe houden onze horeca-ondernemers het hoofd boven water? En wat brengt de toekomst? Wij namen poolshoogte in café Fatima in Gent, brasserie De Laiterie in Kortrijk én tweesterrenrestaurant Zilte in Antwerpen.

7 reacties

  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Dat de ondernemers en zaakvoerders die nattigheid voelen, al eens beginnen om creatief te denken want er zijn er velen die met het handje open zitten in afwachting tot subsidies, bijdragen en compensaties.. met dank aan de regering en de belastingbetaler die het mag bekostigen.
  • Van Camp Robin

    4 jaar geleden
    De eindbalans gaat veel zwaarder zijn. Er zijn ook nog toe leveranciers, catering en ga zo maar door.
  • Rita Heremans

    4 jaar geleden
    "Veel faillissementen" blijkbaar. Buiten diegene die dankbaar gebruik maken om nu "failliet" te gaan, terwijl ze het al voor de Corona crisis waren. De rest van de Horeca doet dan overal wat euro's bij om te compenseren wat dan maakt dat er nog een deel van de klanten gaat afhaken. Dus..nog wat faillissementen bij. Straatje zonder einde.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Op cafè ,gaan ,restaurant,vertier ,vrije tijd ,concerten ,noem maar op is geen economie want het is eerste dat wegvalt als er geen werk is.Aan deze sector wordt maar geld gespendeerd al je er teveel hebt anders blijf je thuis.Het is wel degelijk een luxe als je deze activiteiten kan doen.Dit is gevolg van jaren lang langs de schoenen te lopen.
  • Alexa Grieken

    4 jaar geleden
    Nog veel meer zelfs David, je vergeet de ontslagen bij Sodexho en andere cateringbedrijven. Die zijn hier niet in meegerekend.