Paul Magnette liet tijdens een interview bij de RTBF niet al te veel in zijn kaarten kijken.
Volledig scherm
Paul Magnette liet tijdens een interview bij de RTBF niet al te veel in zijn kaarten kijken. © EPA

Magnette over het gevoelige abortusdossier: “Wij vragen enkel dat debat in parlement voortgezet wordt”

Kan Vivaldi uit de startblokken schieten? De vraag blijft op tafel liggen, nu acht (!) partijvoorzitters uit elkaar gegaan zijn zonder akkoord over abortus of de kernuitstap. In het RTBF-programma ‘Jeudi en Prime’ kwam PS-voorzitter Paul Magnette tekst en uitleg geven over de ‘formatiepoging van de laatste kans’. “Het abortusdossier? We vragen enkel dat het debat in het parlement voortgezet wordt.”

38 reacties

  • jan boden

    4 jaar geleden
    De regering is nog niet gevormd of de CD&V moet al een 1ste opdoffer slikken. Dat belooft.
  • willy vranken

    4 jaar geleden
    Ik vraag me af hoeveel kiezers wakker liggen van de abortuswet en van de kernuistap. En dat zijn "breekpunten". Ideologie boven gezond verstand. De kiezers liggen wakker van "brood op de plank" dus minder belastingen
  • Jozef Nagels

    4 jaar geleden
    Magnette, dit zijn geen garanties voor CD&V. Als de C van CD&V nog iets voorstelt, dan kan CD&V niet mee regeren en wordt hiermee Vivaldi begraven. Is er nog hoop voor het ongeboren leven in Vlaanderen? Of als de Franstaligen dan toch ongeboren kinderen ongestraft willen doden, dat ze dan tenminste Vlaanderen daarmee gerust laten, dus regionaliseer abortus provocatus, dan kunnen we tenminste in Vlaanderen het ongeboren leven beschermen.
  • Jens Peeters

    4 jaar geleden
    Vlaams minderheid dus in belgie is onze stem een pak minder waard dan een waalse stem. België sinds 1830.
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Avanti met wijziging abortuswet via parlement zegt Magnette. In dit ethisch dossier wordt cd&v gewoon al niet gehoord. 't Begint al goed. Cd&v kies voor je kiezers en niet voor Vivaldi.