Egbert Lachaert.
 
Volledig scherm
Egbert Lachaert.   © Photo News

Preformateur Lachaert: “Voor hervormingen heb je soms tien jaar nodig, we willen België 2.0 maken”

Een verrassende wending: de koning stuurt Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) het veld in als preformateurs. De meeste partijen gingen ervan uit dat het Lachaert en Magnette zouden zijn, maar MR-voorzitter Bouchez verzette zich daartegen. De twee brengen ten laatste op 11 september verslag uit bij de koning. In een persmededeling is sprake van een project van tien jaar. “Voor hervormingen heb je die tijd soms nodig, we willen België 2.0 maken”, klonk het uit de mond van Lachaert in het ‘VTM Nieuws’.

377 reacties

  • robert dumortier

    4 jaar geleden
    In mijn ogen is het in een jaar opgelost en spaart enkele miljarden Euro schaf alle deelregeringen af en maak een federale! hoeveel ministers heeft men nog nodig plus hun aanhang! en dan hebben we een federale geen aanhangsel meer die er is voor de schouw die nu puur weg gesmeten geld is en die niet erkent word door de vlaamse nog door de walse regering en wie betaald dat denkt u
  • Andy Boudry

    4 jaar geleden
    10 jaar . Hahaha . Das normaal hè . Een regering vormen duurs al langer dan een jaar . Op dit tempo zijn we er snel hè .
  • Francine Vanderstraeten

    4 jaar geleden
    10 jaar, Aan Bouchez is werk maar aan Lachaert is veel werk.
  • Carine van Doorselaer

    4 jaar geleden
    Is dit het dan waar het volk voor gekozen heeft?!!!!!
  • Joshua Delvo

    4 jaar geleden
    Het kan toch niet zijn dat wij dit zomaar blijven dulden!