Archiefbeeld. ©  Sven Dillen

43 Brantano-winkels openen in februari als vanHaren

De Nederlandse schoenwinkelketen vanHaren zal de 43 Brantano-winkels die ze overneemt in Vlaanderen, de komende maanden ombouwen tot vanHaren-filialen. De heropening van de winkels is gepland vanaf 1 februari 2021, zo meldt vanHaren vrijdag. Maar het blijft onduidelijk om welke winkels het gaat en hoeveel mensen er aan de slag zullen kunnen.

Bron: BELGA

De betrokken Brantano-winkels gaan op 1 oktober dicht. De overnemer zegt de tijd nodig te hebben om de winkels om te bouwen en “het personeel op een professionele manier op te leiden in overeenstemming met de normen en waarden van het bedrijf”.

De Nederlandse keten belooft zoveel mogelijk Brantano-werknemers een job aan te bieden. De komende weken zullen er gesprekken zijn met de vakbonden, belooft ze.

“We beseffen dat het voor de werknemers van Brantano een zware periode is, na een al erg zwaar en onzeker voorjaar”, zo staat in een persbericht van vanHaren. “Samen met de sociale partners zullen ze er alles aan doen om zo zorgvuldig mogelijk de beste oplossingen uit te werken.”

Welke Brantano-winkels precies worden overgenomen en hoeveel mensen er aan de slag zullen kunnen, staat vrijdag niet in het persbericht. Ook een woordvoerster van de keten wil daar niet op ingaan. “Ik kan op dit moment alleen naar de inhoud van het persbericht verwijzen”, klinkt het.

Ook de vakbonden hebben nog geen extra informatie. “Wij kregen ook het persbericht, maar daar bleef het voorlopig bij”, aldus Lindsey Verhaeghe van de socialistische bediendebond BBTK. De vakbonden zeiden eerder wel al dat er alleen winkels in Vlaanderen worden overgenomen.

VanHaren heeft in Nederland 143 winkels. Het is een onderdeel van de Duitse groep Deichmann, die naar eigen zeggen actief is in 31 landen en marktleider is in de Europese schoenendetailhandel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER