© rr

Adolf (92) krijgt 1.000 euro van Vlaams Belang voor nieuwe wagen nadat oude beschadigd werd door molotovcocktail

Adolf Goossens was zondag na de nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang in discotheek The Villa in Antwerpen een zielsgelukkige man. De 92-jarige Borgerhoutenaar moet het al bijna drie weken stellen zonder wagen, nadat die eind december werd beschadigd door een molotovcocktail. Vlaams Belang overhandigde Adolf zondag een cheque van 1.000 euro voor een nieuwe wagen.

JoRo

De Guldensporenstraat in Borgerhout werd op 19 december opgeschrikt door een afrekening in het drugsmilieu. Daarbij werd een bewoning beschoten en werd een molotovcocktail geworpen. Die kwam echter op de geparkeerde Opel Corsa van Adolf Goossens terecht. De wagen liep daarbij ernstige schade op.

De bewoners van de straat in Borgerhout startten meteen een crowdfundingactie op om geld in te zamelen voor een nieuwe wagen. Die actie, die gelanceerd werd op gofundme.com , bracht in geen tijd 1.235 euro op.

Vlaams Belang de partij waar Adolf Goossens al 30 jaar lid van is, zamelde eveneens geld in. Op de nieuwjaarsreceptie van de partij kreeg een glunderende Adolf een cheque van 1.000 euro overhandigd, uit handen van kopstuk Filip Dewinter. In totaal haalde de partij zelfs 2.500 euro op voor Adolf. “De rest van dat bedrag zal hij later nog krijgen”, zegt Filip Dewinter in Het Laatste Nieuws.

“Dit is ongelooflijk”, reageerde Goossens in diezelfde krant. “Ik ben beter met de wagen dan te voet door de reuma enzo. Dus ik heb er echt een nodig. [...] Wat een verrassing, zeg. We zijn zo dankbaar. Dit is echt een mooi gebaar. En een mooi nieuwjaarscadeau. Wij zijn eigenlijk geen mensen om te krijgen, eerder om te geven. Maar het doet deugd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER