ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Briefje met pincode in huis laten rondslingeren blijkt dure fout: bejaarde vrouw krijgt gestolen 7.000 euro niet terug van de bank

ING hoeft een hoogbejaarde Nederlandse vrouw geen geld terug te betalen nadat met haar gestolen bankkaart in twee dagen tijd 7.000 euro werd afgehaald. Dat heeft het Nederlandse Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) bepaald. De 88-jarige vrouw kwam er te laat achter dat haar bankkaart was gestolen, alsook een briefje met daarop haar pincode. 

4 reacties

  • Els Lefebvre

    4 jaar geleden
    Wel de vrouw is 80+ heeft waarschijnlijk thuishulp. Ik zelf doe dit werk. Heel veel mensen hebben de code op een briefje staan zodat ze weten welke code ze moeten gebruiken als ze naar de winkel gaat. Wat deze vrouw gedaan heeft is in mijn ogen heel normaal voor haar situatie de bank mag niet oordelen dat ze nalatig was. Het briefje zat waarschijnlijk in haar portemonee van de thuiszorg dus degene die dat gedaan heeft wist heel goed wan hoe of wat.
  • Juliette Nijs

    4 jaar geleden
    kunnen ze in Nederland dan geen dag limiet zetten zoals de Belgische banken doen. hier kan maar 650 afgehaald worden en bij sommige banken een beetje meer als je zelf handmatig je limieten eerst verhoogt in de app
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Bij de meeste banken is er wel een daglimiet en een weeklimiet die wel lager ligt dan deze bedragen.
  • Hans Mannaerts

    4 jaar geleden
    Hoewel de bank gelijk heeft, vind ik wel dat banken meer moeten nadenken over hoe ze mensen kunnen beschermen. Zo heeft KBC dag en weeklimieten van hoeveel geld je kan afhalen net om te voorkomen dat men duizenden Euro kan afhalen. Daarnaast staat er bij mij nooit meer geld op de zichtrekening dan noodzakelijk is.