De Nederlandse anti-islampoliticus Geert Wilders (PVV) tijdens de zitting op 24 augustus.
Volledig scherm
De Nederlandse anti-islampoliticus Geert Wilders (PVV) tijdens de zitting op 24 augustus. © EPA

Geert Wilders schuldig aan belediging Marokkanen als groep, maar hof legt geen straf op. Politicus gaat in cassatie

NEDERLANDDe Nederlandse rechter in beroep heeft geoordeeld dat anti-islampoliticus Geert Wilders (PVV) zich schuldig heeft gemaakt aan het beledigen van Marokkanen als groep tijdens een verkiezingsavond in 2014. Wilders is vrijgesproken van de beschuldigen van het aanzetten tot haat en discriminatie en van groepsbelediging tijdens een markt in Den Haag. Wilders legt zich niet neer bij de veroordeling van het hof. Hij kondigde direct aan in cassatie te gaan bij de Hoge Raad tegen de uitspraak.

8 reacties

  • HUGO Wils

    4 jaar geleden
    In België hebben we ook eens een politiek proces gehad tegen een partij.Dit werk contraproductief!
  • Pascha Van Rossem

    4 jaar geleden
    “Nederland is een corrupt land geworden”, zei Wilders ... Nederland ook al ? Wij in België hebben jaren geleden hiermee leren leven omdat onze regering hier toch niets aan deed ...
  • camiel huughe

    4 jaar geleden
    Ik vraag me vanaf het begin af wat "recht" is in het kikkerlandje. Wilders is een politicus die aan zijn kiezers een vraag stelde. Meer niet, niets minder. Kan een individu een overtreding begaan door het stellen van een vraag ?
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Die veroordeling zal hem electoraal geen windeieren leggen, zeker weten, weeral zover per cent er bij !
  • Jozef Nagels

    4 jaar geleden
    Ik denk dat het niet verstandig is van het staatsestablishment om politieke tegenstanders via rechtszaken te beschadigen. Met minder Marokkanen bedoelde Wilders natuurlijk niet alle Marokkanen, de meesten zijn trouwens goede mensen, maar alleen zij die zich bezondigen aan drugsoverlast, vandalisme, criminaliteit. Hij had het beter op die manier geformuleerd. Maar dan een rechtszaak beginnen, dat wordt door het volk niet geapprecieerd. Denk maar aan de monsterscore van het VB na hun rechtszaak.