Trotse Wout van Aert na zijn tweede zege in de Tour de France
Volledig scherm
Trotse Wout van Aert na zijn tweede zege in de Tour de France © VTM/PN

Wout van Aert: “Sarah was niet naar de koers aan het kijken. Gelukkig heeft ze de tv net op tijd opgezet”

Tour de FranceEen superieure Wout van Aert won zijn tweede etappe in deze Tour. En of hij nadien - meer dan terecht - fier was op zijn overwinning. “Winnen, dat is een verslavend gevoel”, grijnsde hij. Zijn zwangere vrouw Sarah De Bie had zijn zege zowaar bijna gemist. “Ik had deze ochtend gezegd dat er vandaag niks zou gebeuren. Gelukkig heeft ze de televisie net op tijd opgezet.” 

9 reacties

  • Peter Van Endert

    4 jaar geleden
    Dit is op deze moment de beste renner
  • rené biesemans

    4 jaar geleden
    Proficiat Wout
  • Pascal Aernoudt

    4 jaar geleden
    wat een man en bovenal echtgenoot, de liefde voor zijn vrouw en toekomstige zoon druipt van zijn gezicht. Hier word ik gelukkig van. Wout en Remco is all i need
  • Johan Maddens

    4 jaar geleden
    Is het nodig om eind deze maand het WK te rijden , de wereldkampioen is toch al bekend !
  • Kenny Bervoets

    4 jaar geleden
    Top renner
  1. “Ik kom terug. Om te winnen!” Tadej Pogacar doet zichzelf alsnog een plezier in de Vogezen en geeft Jonas Vingegaard nú al afspraak voor 2024
    PREMIUM
    43

    “Ik kom terug. Om te winnen!” Tadej Pogacar doet zichzelf alsnog een plezier in de Vogezen en geeft Jonas Vingegaard nú al afspraak voor 2024

    Dáár was hij weer, de gulle lach. In het slot van deze Tour deed Tadej Pogacar (24) zichzelf dan tóch nog een plezier. Twee etappezeges, tweede in het eindklassement en een nieuwe witte jongerentrui: daar kan hij na drie moeilijke weken met flink wat ups and downs perfect mee leven. Nog één, allerlaatste keer blikt hij terug. En meteen ook al resoluut vooruit. Afspraak in 2024, Jonas Vingegaard.
  2. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.