Kinderen uit de buurt komen afscheid nemen van de slachtoffers met bloemen, kaarsen en speelgoed.
Volledig scherm
Kinderen uit de buurt komen afscheid nemen van de slachtoffers met bloemen, kaarsen en speelgoed. © EPA

Vijf kinderen in Duitsland verstikt: “Christiane K. haalde Marcel (11) van school onder voorwendsel dat er sterfgeval in familie was”

Het Duitse gerecht heeft tijdens een persconferentie meer uitleg gegeven over de omstandigheden waarin het familiedrama in de Duitse stad Solingen plaatsvond. Vijf kinderen kwamen daarbij om het leven. Luca (8), Timo (6), Sophie (3), Leonie (2) en Melina (1) werden eerst verdoofd en nadien verstikt. Speurders vonden hen dood in bed. Moeder Christiane K. probeerde nadien zelfmoord te plegen, maar dat mislukte. Marcel (11), het zesde kind, bleef ongedeerd.

4 reacties

  • zina riffia

    4 jaar geleden
    Rust zacht lieve schatten. Dit had nooit mogen gebeuren. Sterkte aan de papa en broer, alsook de familie van de slachtoffers.
  • Gert Destoop

    4 jaar geleden
    Dat je zelfmoord wilt plegen, tot daaraan toe. Maar waarom moeten ouders - mannen én vrouwen - altijd eerst hun kinderen vermoorden? (En meestal bedenken ze zich achteraf en blijven zij zelf leven.) Deze vrouw was ten einde raad - in Duitsland? Was er echt niemand om haar bij te staan? Het is deze maatschappij: ik vs. de rest van de wereld. Maar om je eigen kinderen te vermoorden moet je wel echt knettergek zijn. Zag niemand dat?
  • Anneke Brusselmans

    4 jaar geleden
    Heel veel sterkte voor de oma en de broer van deze kindjes ocharme die dutskes als je als ouder het niet meer ziet zitten probeer dan oplossingen te zoeken of te praten met iemand maar neem toch geen onschuldige kindjes mee die nog heel hun leven voor zich hebben
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er mankeert iets - en mogelijk steeds meer - aan de hulpverlening in onze samenleving. Misschien moet die actiever mensen in nood opsporen en effectief helpen. Veel mensen moeten het in hun miserie maar alleen zien te rooien. En worden dan vaak nog verder weg gedrukt in de harde samenleving omdat men er niet geconfronteerd mee wil worden.