In technische school GISO in Machelen volgt de helft van de leerlingen van de tweede en derde graad vanaf maandag thuis les om de week erop op school les te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
In technische school GISO in Machelen volgt de helft van de leerlingen van de tweede en derde graad vanaf maandag thuis les om de week erop op school les te krijgen. © Marc Baert

Eerste school schakelt over op code oranje, leerlingen besmet in Hasselt en Kortrijk: “Dit was onvermijdelijk”

Nee, de tweede week van het schooljaar zal er al niet meer hetzelfde uitzien als de eerste. Al zeker één Vlaamse school schakelt maandag over op code oranje, wat wil zeggen dat alle leerlingen vanaf het derde middelbaar slechts deeltijds les krijgen. En ook de eerste besmettingen op school duiken op. “We waren hierop voorbereid.”

3 reacties

  • lodewijk maesen

    4 jaar geleden
    als je iedereen gaat testen heb je veel positieven...maar terug deeltijds? wat doe je bij de gewone griep..kunnen ze ook hun oma die niet meer top is aansteken en dan...lockdown terug? leraren die geen zin hebben les te geven zekers
  • Augustson Tim

    4 jaar geleden
    De geschiedenis leert ons, dat elke grote beschaving ooit ten val komt. Als ik dit allemaal lees, dan denk ik dat het moment van gaan gekomen is.
  • Jan Baroen

    4 jaar geleden
    Binnen twee maanden zijn alle scholen gesloten, maar Ben Weyts zal met de massale heropening van de scholen toch zijn gedacht gehad hebben.