Direct naar artikelinhoud
Coronacrisis

Extra autocars om De Lijn op drukke momenten bij te staan

Scholieren zitten op De Lijn-bus op de Veemarkt in Mechelen.Beeld David Legreve

De autobus- en autocarondernemingen bieden De Lijn een helpende hand aan nu de openbaarvervoermaatschappij kampt met te volle bussen.

en

De vakbonden bij De Lijn klagen aan dat de bussen van de openbaarvervoermaatschappij te vol zitten, waardoor de chauffeurs onvoldoende beschermd zijn en reizigers te dicht bij elkaar moeten staan. Volgens De Lijn zitten de bussen evenwel al op hun maximumcapaciteit.

Een uitgestoken hand komt er nu van de Federatie van Belgische Autobus- en Autocarondernemers (FBAA). Die bieden aan om De Lijn versterking te bieden, bevestigt de federatie berichtgeving door VRT NWS. “We hebben 1.700 voertuigen beschikbaar, waarvan het gros toch stil staat. Laat het ons bespreken, we zijn immers ook professionals” aldus Kim Taylor van de FBAA.

Concreet stelt de federatie voor om zeker op piekmomenten De Lijn bij te staan met autocars van private ondernemingen. De sector heeft het tijdens deze coronacrisis erg moeilijk, nu er veel minder wordt gereisd en er minder vervoer is.

De sector beseft dat het aanbod niet evident is en er heel wat praktische vragen te stellen zijn, bijvoorbeeld omtrent de tickets. “Maar laat het ons bespreken”, stelt de sector voor.