Alain Cocq in bed in zijn flat in Dijon.
Volledig scherm
Alain Cocq in bed in zijn flat in Dijon. © REUTERS

Alain (57) wil zijn sterven livestreamen uit protest tegen euthanasieverbod

Een terminaal zieke Fransman wil op Facebook live laten zien welke lijdensweg voorafgaat aan zijn dood. Dit uit protest tegen het verbod op actieve euthanasie in Frankrijk. Alain Cocq (57) vroeg de Franse president Emmanuel Macron tevergeefs een uitzondering voor hem te maken. Facebook heeft de livestream intussen geblokkeerd. 

22 reacties

  • ghislain geerts

    4 jaar geleden
    Iedere mens moet het recht hebben op euthanasie en dit zou bijgeschreven moeten worden bij de mensenrechten .
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    @Bernd Vaes: als die man de euthanasie zou hebben gekregen waar hij al zo lang om vraagt, was hij nooit met dit initiatief begonnen en zou niemand ooit van hem gehoord hebben. Dat is juist het punt. Dit is zijn manier om aan te klagen dat hij niet waardig mag sterven. Hoe zou hij dit volgens u hebben moeten aanpakken? Met zijn baxters, machinerie en zelfrijdende rolstoel gaan protesteren voor het parlement? Of in stilte liggen creperen, zodat u er geen last van heeft?
  • Carmen De Gussem

    4 jaar geleden
    Sommige mensen moeten er toch niet om vragen ,al 30 jaar pijn en ziek zijn wat een leven heeft die sukkelaar gehad en dan komt zo een dwaas stuk profiteur van een president met wetten af i.p.v. menslievend te zijn. Politici deugen niet op geen enkel vlak! Hopelijk is er een arts die toch nog een beetjes menselijk denkt en de sukkelaar helpt maar natuurlijk men zal er met een vergrootglas opzitten!
  • Bernd Vaes

    4 jaar geleden
    Die man maakt van euthanasie reality-TV. Kan het verwerpelijker?
  • pieter de ryck

    4 jaar geleden
    De hoofdarts zal in samenspraak met patiënt wel “creatief” zijn met toediening van medicijnen en de man zal pijnloos inslapen.