Valentin Gendrot (32) ging undercover als agent in Parijs.
Volledig scherm
Valentin Gendrot (32) ging undercover als agent in Parijs. © AFP

Valentin ging undercover bij Parijse politie: “Wie misstanden aanklaagt, is een verrader”

Een undercoverboek over de Parijse politie doet de gemoederen beroeren in Frankrijk. In het donderdag verschenen ‘Flic’ doet Valentin Gendrot het relaas van zijn infiltratie in een politiekorps in het 19e arrondissement van Parijs. Het boek schetst allerminst een fraai beeld: afranselingen, racistische en homofobe beledigingen, maar ook de vijandigheid op straat en het karige loon.

8 reacties

  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Typisch aan de westerse cultuur,de criminelen beschermen en de orde handhavers aan de schandpaal nagelen.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Jan Bakker, 'beschaving' is het uiterlijke van het gedrag van de mens om sociaal' te zijn. Het is niet dat het allemaal brave huisvaders- en moeders zijn. Men zou schrikken van sommige mensen waar men mee omgaat.
  • Jan Bakker

    4 jaar geleden
    De eerste indruk is dat Valentin in ieder geval heeft getracht een zo goed mogelijk beeld te schetsen van de misstanden bij die politie-eenheid waar hij heeft gewerkt. Nietemin wordt ook hier weer duidelijk dat onze westerse wereld (of misschien zelfs het hele menselijk ras) niet zo "beschaafd" is als men wil doen voorkomen. We hebben nog een hele lange weg te gaan voordat we ons echt "beschaafd" kunnen noemen, maar misschien roeien we onszelf wel uit voordat het zover is.
  • karel daneels

    4 jaar geleden
    op steun van de politie zal die niet moeten rekenen
  • patrick mos

    4 jaar geleden
    Hier is dat ook zo...het het zijn er meer dan enkelingen... Dat moet aangepakt worden