Schietpartij in Deurne op tweede avond Operatie Nachtwacht: “Zeker vier of vijf schoten te horen”

Deurne -

Zaterdagavond, op de tweede avond van Operatie Nachtwacht, is er een schietpartij gemeld in de Palinckstraat in Deurne. De politie bevestigt het incident.

“We waren de match van de Rode Duivels aan het zien toen er rond de 72ste minuut schoten te horen waren”, vertelt een getuige. “Daarna ging iedereen naar buiten om te kijken. We hoorden een bromfiets en zagen hem nog wegrijden, er zaten twee mannen op. Er waren zeker vier of vijf schoten te horen.”

LEES OOK: Operatie Nachtwacht gaat van start: vanaf nu elke dag minstens 50 politiemensen in ‘gevoelige wijken’

Operatie Nachtwacht is de veelbesproken veiligheidsactie van burgemeester Bart De Wever (N-VA) en korpschef Serge Muyters en moet het drugsgerelateerde geweld in bepaalde ‘gevoelige wijken’ aan banden leggen. Vrijdagnacht verliep relatief rustig, maar nog voor de tweede nacht van start ging, werd er dus opnieuw geschoten

LEES OOK: Het conflict dat tot Operatie Nachtwacht leidde: de mislukte ontvoering van ‘De Algerijn’

Het Antwerpse parket wilde zaterdagavond nog niet reageren op het incident. Er is geen sprake van gewonden. Het labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Verder onderzoek zal duidelijk moeten maken wat het motief achter de schietpartij is.

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

  dvd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen