Volledig scherm
PREMIUM

Schrijver Marnix Peeters leeft afgezonderd in de Oostkantons: “Mijn cholesterol is 300, maar ik sterf liever eerder dan dat ik mijn plezier opgeef”

Kunst & Literatuur"Vanop een afstand zie je de dingen altijd scherper", zegt Marnix Peeters (55). De schrijver woont in de Oostkantons, als een kluizenaar van de Aldi. Dat wil zeggen: mét lief, computer en auto, maar toch ver van het leven dat de meesten van ons leiden. Hij heeft net een nieuwe schelmenroman klaar waarin er weer alleen maar gelachen wordt, maar als hij kijkt naar het Vlaanderen dat hij een jaar of tien geleden heeft verlaten, vergaat het lachen hem. “Ik krijg het ervan dat de politiek zich in deze tijden inlaat met onbenullige discussies over Leopold II, K3 in Egypte, zwarte pieten en zigeunersaus. Ik vind dat bullshit.”

4 reacties

  • Rudi Bollaerts

    4 jaar geleden
    Groot gelijk men spreek over niks anders dan onbenulligheden , afschaffen dit en dat alles waar we mee opgegroeid zijn of er geen ernstiger zaken zijn in de wereld. Wat moet het heerlijk zijn in die regio's te wonen waar rust nog goud waard is ,war je nog kan genieten van de stilte en de schoonheid van de natuur .
  • Michel de Coorebyter

    4 jaar geleden
    Blijkbaar ben ik niet alleen die Vlaanderen zienderogen achteruit zie gaan. Waar zijn wij mee bezig? Met onze "wast witter dan wit" idealen? Journalisten die denken dat ze neutraal zijn, maar ondertussen duchtig meewerken aan deze tijdrovende links getinte wereldverbeterende navelstarende onbenulligheden. Maar ja, ik schrijf maar en de mening wordt ook bijna altijd weg gecensureerd. Mannen, schiet eens wakker en maak er nog wat van voor het te laat is.?
  • Maria de swert

    4 jaar geleden
    Ik denk dat hij een eerlijke vent is , het hart op de tong en waar heel veel waarheid in zit , niet rond de pot draaien zoals velen , geniet er daar maar van , topregio !
  • Martine De Hert

    4 jaar geleden
    Leuk geschreven . Ik was geen van van hem maar ik moet wat bijsturen en over de meeste dingen heeft hij gelijk . Ik kan hem goed begrijpen en heb het een jaartje geprobeerd in de natuur in Vlaanderen maar ik miste te veel mijn ouders die begonnen te sukkelen en mijn kleinkindjes en toch mijne Lieve Vrouwentoren en af en toe zo’n echt Antwaarps dialect. Maar respect !