De Wever over Operatie Nachtwacht: “We zullen bijsturen naargelang wat we zien.” © ATV

De Wever na schietpartij in Deurne ondanks Operatie Nachtwacht: “We zullen bijsturen”

Antwerpen -

Ondanks Operatie Nachtwacht tegen drugsgeweld werd zaterdagavond een gevel in Deurne beschoten rond 22u, een uur voor de actie voor de tweede nacht van start zou gaan. “We zullen bijsturen naargelang wat we zien”, reageert Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in een interview met ATV. Al zegt hij ook dat de operatie “symptoombestrijding” is.

ATV

Verder zegt de burgemeester dat de Antwerpse war on drugs een succes is. “Ik kan dat met de cijfers aantonen. De misdaad is in Antwerpen enorm gedaald. Wij hebben ook meer dan 7.000 arrestaties in het drugsmilieu gedaan met de lokale politie. Maar natuurlijk: als het gerecht de capaciteit niet heeft om te volgen, is het dweilen met de kraan open.”

De Wever: “Stedelijke war on drugs is een succes.” © ATV

De Wever haalt ook uit naar de druggebruikers. Zij zijn “rechtstreeks verantwoordelijk voor geweld in onze straten”, zegt de burgemeester. Hij wijst ook naar onze noorderburen.“Als je wil weten waar we op af gaan, kijk dan naar Nederland. Dat geweld wordt steeds driester. De volgende stap is dat men begint te executeren, dat men familieleden begint te vermoorden, dat er vergismoorden gebeuren.”

De Wever: “Cokesnuivers zijn rechtstreeks verantwoordelijk voor het geweld in onze straten.” © ATV

LEES OOK: Het conflict dat tot Operatie Nachtwacht leidde: de mislukte ontvoering van ‘De Algerijn’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen