Direct naar artikelinhoud
RadioUpdate

Corona legt Studio Brussel plat: alle medewerkers verplicht in quarantaine, even geen normale uitzendingen

Het ochtendprogramma van Michèle Cuvelier blijft wel overeind.Beeld © VRT - 2019

Alle medewerkers van radiozender Studio Brussel moeten in quarantaine nadat er drie bevestigde coronabesmettingen zijn vastgesteld. Alle medewerkers moeten zich nu twee keer laten testen. In afwachting van de resultaten blijven ze thuis in quarantaine, meldt de VRT.

en

Volgende week zal er non-stop muziek te horen zijn op Studio Brussel. Twee programma’s blijven overeind: Michèle Cuvelier presenteert het ochtendblok van thuis en ook Fien Germijns praat het avondblok van thuis aan elkaar. 

Een ingrijpende, maar noodzakelijke beslissing. Communicatieverantwoordelijke Yasmine Van der Borght verduidelijkt: “Het verschil met de vorige lockdown dit voorjaar, is dat de hosts toen wel nog naar de studio konden komen om alleen en in veilige omstandigheden te presenteren. Maar nu willen we echt geen risico’s nemen, daarom hebben we uit voorzorg iedereen thuis gezet. We beschikken over slechts twee mobiele studio’s, we konden dus maar twee programma’s laten doorgaan. We hebben bewust voor een ochtend- en avondblok gekozen.”

Afgelopen donderdag was er een eerste bevestigde besmetting vastgesteld bij een medewerker van het avondblok van Studio Brussel. Daardoor presenteerde Fien Germijns al sinds donderdag haar avondprogramma van thuis. Al wie nauw contact had met de besmette persoon werd aanbevolen om zich in quarantaine te plaatsen en zich te laten testen. Zondagmiddag werd een tweede besmetting bevestigd. Vanmorgen volgde een derde.

Na overleg met de bedrijfsarts en de preventiedienst van de VRT werd besloten dat alle medewerkers van Studio Brussel zich moeten laten testen en in quarantaine moeten. Het gaat in totaal om een 50-tal medewerkers.

Begrip

“We konden niet anders, gezien de omstandigheden, dan tot deze collectieve quarantaine over te gaan”, zegt nethoofd Jan Van Biesen aan VRT Nieuws. “Ik weet dat onze luisteraars hier alle begrip voor gaan opbrengen. We hopen, zo snel als dit weer mag en kan, al onze normale uitzendingen en aanbod weer te hernemen, want ons volledige team is hier extra gemotiveerd bij de start van het nieuwe radioseizoen.”

Gisterenavond stond de langverwachte terugkeer van Duyster op de programmatie, dat kon zoals gepland doorgaan. Van der Borght: “Ayco Duyster en Eppo Janssen zijn geen Stubru-medewerkers en zijn de voorbije weken dus ook niet met onze collega’s in contact geweest. Daar was dus geen risico.”

De quarantaine begint maandagochtend om 5 uur en zal zeker een week duren. Daarna wordt opnieuw geëvalueerd.