"Paul Magnette spreekt perfect Nederlands, dus zou ook in Vlaanderen goed het regeringsbeleid kunnen verdedigen", zegt Carl Devos.
Volledig scherm
PREMIUM
"Paul Magnette spreekt perfect Nederlands, dus zou ook in Vlaanderen goed het regeringsbeleid kunnen verdedigen", zegt Carl Devos. © Belga

Weten we tegen vrijdag wie premier wordt? Deze kandidaten maken kans volgens Carl Devos

PolitiekDe vorming van de federale regering kent de komende week zijn finale. “Tegen vrijdag moet duidelijk zijn wie premier wordt”, zegt preformateur Conner Rousseau (sp.a). Is die timing haalbaar? En wie heeft de beste kaarten in handen? Wij vroegen het aan politiek analist Carl Devos. “Elke kandidaat heeft zijn voor- en nadelen.”

121 reacties

  • peter lepouttre

    4 jaar geleden
    Nieuwe verkiezingen is de enige democratische oplossing. Maar alle partijen zijn super bang. De enige winnaars aan Vlaamse kant zulken PVDA en Vlaams Blok zijn. De rest wordt weggeveegd.
  • Jan Hebbelinck

    4 jaar geleden
    Kan er ergens officieel gegokt worden over datum nieuwe verkiezingen?
  • Piet Bol

    4 jaar geleden
    Dat is inderdaad de uitleg over democratie zoals het zou moeten zijn Ronny. Alleen in Belgie gaat het net iets anders. Vlaams belang krijgt geen enkele kans omdat de andere partijen beslist hebben dat VB kiezers allemaal debielen zijn en geen enkel recht hebben op hun stem. Ik ben geen VB stemmer waar wel een democraat en vind dat zoals het nu is gewoon een schande. De dag dat VB in de regering zit zie ik dus als een overwinning voor de democratie en niet als de ondergang van België.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Micha Steve Aine, u heeft vorig jaar gekozen en zou moeten weten dat u niet op regeringen of coalities kan stemmen. U stemt op een partij en partijen vormen coalities. U als burger kan dus niet op coalities stemmen. U stemt tijdens de gewestelijke verkiezingen als Vlaming en tijdens de federale verkiezingen als Belg.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Waarom mogen wij niet kiezen? Deze regering hebben wij Vlamingen niet gekozen. Van een staatsgreep gesproken!