Bruno Holthof (59), CEO van Oxford University Hospitals.
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno Holthof (59), CEO van Oxford University Hospitals. © Polaris / Photo News

Belg zit mee aan het roer bij ontwikkeling coronavaccin: “Zodra we groen licht krijgen, kan inenten beginnen”

"Als ik mij baseer op de dossiers die ik kon volgen, durf ik te zeggen dat we in maart 2021 een Covid-19-vaccin ter beschikking hebben in België." Dat zei de topman van geneesmiddelenagentschap FAGG donderdag in deze krant. Het vaccin in kwestie is dat van AstraZeneca, ontwikkeld in het Britse Oxford. Onze landgenoot Bruno Holthof (59), CEO van Oxford University Hospitals, zit mee in de cockpit bij de ontwikkeling. "Zodra we groen licht krijgen, kan het vaccineren beginnen."

15 reacties

  • Arne Van Gheluwe

    4 jaar geleden
    Vaccineren onder de 40 jaar zou ik enkel doen als er een medische reden of aandoening is. Die mensen kunnen er normaal goed tegen. Corona wordt dan minder uitgeroeid maar het zal dan minder muteren en de vaccins blijven langer up to date.
  • Wendy Bergen

    4 jaar geleden
    Belg staat ook aan het roer voor de vorming van een nieuwe regering. Belg staat ook aan het roer voor de aanpak covid crisis. Het beste is dat de Belg een keer stapje opzij doet, want we bakken er niet zoveel van. En even braaf onze mond houden en leren van anderen hoe het misschien wel beter kan.
  • Jacques Creeten

    4 jaar geleden
    Kenan milyaz. Dat is het geval met de meeste virussen. De reden dat ze een vaccin zoeken is juist om dat virale infecties zo moeilijk te bestrijden zijn. De enige uitzondering die ik ken is aids, waar nog geen vaccin gevonden is maar waar ze mensen een redelijk normaal leven kunnen laten leven.
  • Tony Saelens

    4 jaar geleden
    Als ik er de wetenschap en de medemens kan mee helpen zal ik niet aarzelen, de wetenschap heeft mij al tweemaal gered en dan vind ik normaal om iets terug te doen.
  • marc de peuter

    4 jaar geleden
    Gelukkig kunnen onze senatoren,verkozenen des volks,zich eens nuttig maken en de vaccins uitproberen.