Brandstichting en rellen in Marollen
Volledig scherm
PREMIUM
Brandstichting en rellen in Marollen © Marc Baert

Pascal Smet pleit voor harde repressie tegen daders van geweld tegen brandweer, ook Brusselse oppositie vraagt actie

Brussels staatssecretaris voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp Pascal Smet (one.brussels - sp.a) vraagt dat politie en gerecht hard optreden tegenover daders van geweld tegen brandweer of andere hulpdiensten. "We moeten een duidelijk signaal geven dat dit niet kan", zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

25 reacties

  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    Meneer Smet : het is uw partij die in de hoofdstad verantwoordelijk is voor het jarenlange gedogenbeleid, hoeveel socialistische burgemeesters telt Brussel ondertussen? Deze jonge boefjes zijn opgegroeid in een omgeving waar alles kon en mocht en weinig bestraft werd omdat de politie deze "buurten" moest ontzien. Je oogst wat je zaait meneer Smet. Maar het zijn wel de hulpverleners die door molotovcocktails bekogeld worden tijdens hun interventies en die hun leven riskeren.
  • Freddy Van Kerckhove

    4 jaar geleden
    Er moet hard opgetreden worden tegen alle geweld. Niet alleen tegenover geweld tegen politie en brandweer maar ook tegenover alle mensen. Ook de jongeren moeten zwaarder gestraft worden want denken ze dat ze toch niet gestraft wofden
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Zolang degene de oorzaak niet aangepakt worden zullen de jongeren blijven amok maken, een jonge met een degelijke opvoeding heeft waarden en normen aangeleerd en komt 's nachts niet op straat om de brandweer te bekogelen. Begin de ouders op te voeden. Wie heeft er belang bij de vernielingen en onrust in de wijken, het kost enorm veel geld aan de gemeenschap dat beter kan besteed worden aan gezondheidszorg en opvang van mensen met een beperking.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Dat zullen de 19 Broekzeelse burgemeesters nooit toelaten, dat weet hij maar al te goed. Smet wordt in Broekzele trouwens door iedereen uitgelachen, dus aan zijn woorden moet ge geen waarde hechten.
  • Robert Swillen

    4 jaar geleden
    Hoeveel miljoenen gaan ze weer uitgeven , zogezegd om deze rotzooi op te kuisen. Het zal alleen maar erger worden , als justitie deze jongeren blijft pamperen.