Viroloog Marc Van Ranst in de studio van ‘VTM NIEUWS’.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc Van Ranst in de studio van ‘VTM NIEUWS’. © VTM NIEUWS

Marc Van Ranst wil af van absurde regels en pleit voor uniform ‘mondmaskerverkeersbord’

Waar een mondmasker niet nodig is, moeten we de verplichting afschaffen. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst, die pleit voor de algemene invoering van een mondmaskerverkeersbord. “Mensen zijn bereid om een mondmasker te dragen, maar je moet wel kunnen uitleggen waarom.”

92 reacties

  • Emmanuella Horemans

    4 jaar geleden
    Inderdaad als er geen volk is of je de afstand kan bewaren geen mondmasker op straat. Sommige gemeenten innen graag de boetes.
  • Calimera Smith

    4 jaar geleden
    Nu mondmaskerverkeersbord en het volgende wat hij wil is een straat met zijn naam op. Ik weet er een: de 'Van Ranstweg'
  • Tom Haveneers

    4 jaar geleden
    Beste Johan Fransens, waarom gaat u eigenlijk winkelen in Maastricht als u het niet vindt kunnen dat er daar geen mondmaskerplicht is? Iedereen weet toch dat in Nederland zo goed als geen plicht is. Winkel dan toch gezellig met masker in ons landje.
  • Marleen Dero

    4 jaar geleden
    Fantastische opmerkingen mr.B.Janssens.Draag ten alle tijde zelf uw mondmasker, jullie zijn diegene die het voorbeeld moeten geven. Promoot het op een dusdanige manier dat wij het geen probleem meer vinden om het toch te dragen: beestjes vliegen niet meer in onze mond, het houd teveel wind tegen en je bent incognito... niemand houd zich aan de social distancy noch de bubbel
  • werner vanhoutte

    4 jaar geleden
    Men zou zich afvragen waar deze man zijn inspiratie haalt.Sedert 11 juli is er nu de maskerplicht.Waar zijn de resultaten? Zolang men geen onderzoek doet naar de onderliggende oorzaken van Covid - 19 zal nog masker nog vaccin helpen. Dat weten hij en zijn collega's zeer goed.