Miljardair Yusaku Maezawa verloor 35 miljoen euro.
Volledig scherm
Miljardair Yusaku Maezawa verloor 35 miljoen euro. © REUTERS

Japanse miljardair treurt op Twitter na miljoenenverlies met ‘daytraden’

De excentrieke Japanse miljardair Yusaku Maezawa treurt op Twitter over het verlies van 35 miljoen euro door te ‘daytraden’ op de beurs. Hij wilde inspelen op koersschommelingen veroorzaakt door de coronapandemie, maar heeft de techniek nog niet onder de knie. “Ik heb veel spijt”, klinkt het. “Hoeveel mensen had ik niet kunnen helpen met dat geld?”

3 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Aanvankelijk diende beleggen om geld ter beschikking te stellen aan bedrijven die nog moesten starten en voor diegenen die wilden uitbreiden. Het was heel goed voor onze economie en normaal bracht die investering ook wat meer op dan sparen via een spaarrekening en een kasbon. Ondertussen is alles zodanig verandert dat de beurs een casino geworden is waar grote spelers met allerlei complexe methodes enorme bedragen kunnen winnen maar ook verliezen. De gewone man moet eruit.
  • Vladimir De Leeuw

    4 jaar geleden
    Hij heeft toch nog geld over, daarmee kan hij toch nog mensen helpen?
  • wesley netnem

    4 jaar geleden
    Nog een reden waarom er een Limiet zou moeten zijn op Hoeveel Vermogen iemand zou mogen bezitten of een bepaalde familie zou mogen bezitten ?! Ik zou dat op 50 miljoen euro zetten ...dat is meer dan genoeg , de rest moet je maar uitgeven of terug in de gemeenschap steken . Snel geld verdienen betekend dat je anderen Uitbuit en dus armoede veroorzaakt en ellende !