Tv-maker Bart De Pauw. Op dinsdag 8 september komt zijn zaak voor de raadkamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Tv-maker Bart De Pauw. Op dinsdag 8 september komt zijn zaak voor de raadkamer. © Joost De Bock

Na “erg lang onderzoek” en strafdossier van 4.000 pagina’s nadert cruciaal moment in zaak-De Pauw: “Er waren een aantal incidenten”

ShowbizzDinsdag moet de raadkamer beslissen of het de vordering van het Mechelse parket volgt en televisiemaker Bart De Pauw doorverwijst naar de correctionele rechtbank voor stalking. Bij een openbaar proces zouden de vrouwen die zich burgerlijke partij stellen hun anonimiteit verliezen. “Dat schrikt hen niet af”, zegt advocate Christine Mussche, die het merendeel van de slachtoffers vertegenwoordigt. Intussen raakte ook bekend dat De Pauw een eerdere poging tot bemiddeling afwees.

10 reacties

  • Geert Van Meenen

    4 jaar geleden
    Een goede zaak.
  • camiel huughe

    4 jaar geleden
    Wie iemand strafbare fouten aanwrijft moet de moed hebben daarvoor uit te komen
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Terecht wil hij de namen kennen, zodat hij weet welk vlees hij in de kuip heeft en zich zo optimaal kan verdedigen indien de aantijgingen een complot zouden blijken te zijn.
  • Erwin De Gheldere

    4 jaar geleden
    Hoe is dat mogelijk dat dit allemaal zo lang aansleept ?
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Zó overtuigd van zijn eigen gelijk, dat hij geen bemiddeling wil. Ook zeer aangenaam voor zijn gezin als alles breed uitgesmeerd in de pers verschijnt. En de vrouwen wiens anonimiteit dan verdwijnt, hoeven zich inderdaad niet te schamen. Hopelijk ondervinden zij geen represailles en kunnen ze gewoon verder, zonder enge tegenwerking, aan hun carrières werken.