Meloen verwerken in een dessert? Mix 'm tot mousse
Een sappig stuk zongerijpte meloen is op zich al een smaakbommetje. De vrucht wordt dus vrij zelden verwerkt in bereide desserts. Wil je toch graag een culinaire creatie met meloen op tafel toveren? Deze eenvoudige mousse scoort gegarandeerd.
Wat heb je nodig (voor 4à6 personen)?
1 meloen
sap van 1/2 citroen
geraspte schil van 1 sinaasappel
2 el verse tijmblaadjes
200 ml room
2 blaadjes gelatine
70 g fijne suiker
70 g gemengde noten
4 el honing
Zo maak je het?
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Mix het vruchtvlees van de meloen samen met het citroensap en de suiker glad.
Verwarm enkele eetlepels van de gemixte meloen. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze in het warme meloensap smelten. Roer dit door de rest van de gemixte meloen.
Klop de room lobbig en spatel dit onder het meloenmengsel. Giet het mengsel in 4 of 6 glazen en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Hak de noten grof en meng er de tijmblaadjes, de honing en geraspte sinaasappelschil onder. Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven. Schep af en toe om. Laat daarna afkoelen.
Werk de meloenmousse voor het serveren af met de notencrunch en een extra takje tijm.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
-
vtwonen
Je bed wel of niet opmaken? Dit is de beste en meest hygiënische aanpak
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
-
Independer
Van 60 tv-zenders minder tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
Je hoort en leest het de laatste jaren wel vaker: kijkers die hun televisieabonnement opzeggen en alleen nog via het internet naar tv kijken. Zo bespaar je geld, dat is een feit. Maar er zijn ook goede redenen om je decoder tóch te houden. Independer.be somt ze op. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
HLN Shop
Is een automatische elektrische fiets interessant voor jou?