Plopsa toont glimp van Antwerps pretpark, maar zal “hoogste indoorglijbaan ter wereld” wel afbreken

 ©  Plopsa

Comics Station in Antwerpen neemt afscheid van zijn recordglijbaan. Bij de opening van het overdekte attractiepark was de zogeheten Mega Twister naar verluidt de hoogste en langste overdekte glijbaan ter wereld. Nu het park is overgenomen door de Plopsa Group moet de attractie plaatsmaken. Dat bevestigt een woordvoerder van Plopsa aan de gespecialiseerde webstek Looopings.

cdh

Comics Station werd eind vorig jaar overgenomen door de pretparkgroep van Studio 100. De nieuwe naam wordt Plopsa Station Antwerp. Eind dit jaar moet de heropening plaatsvinden, met nieuwe attracties en shows.

De glijbaan is dan in ieder geval niet meer van de partij. “Die zal binnenkort openbaar geveild worden”, klinkt het. “We hebben andere plannen met die ruimte en bovendien waren er veel problemen mee.” Zo kwamen kinderen na het glijden op een andere verdieping uit, waardoor ze op drukke dagen makkelijk hun ouders kwijtraakten.

Bumba en zijn vrienden ©  Ketnet - Studio 100

Bumba

Glijbaan Mega Twister is 22,5 meter hoog en 51 meter lang. Verder zijn er de 12 meter hoge Maxi Twister en de 5,5 meter hoge Double Twister, die ook worden afgebroken. In Plopsa Station krijgen stripfiguren als Lucky Luke, Suske en Wiske, Urbanus en Jommeke straks gezelschap van Studio 100-karakters als clown Bumba en Maya de Bij.

LEES OOK. Plopsa neemt indoorpretpark Comics Station Antwerp over

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen