Moeten er, naast vragen over de politie, ook vragen over de betrokken medici gesteld worden in de zaak-Jozef Chovanec?
Volledig scherm
PREMIUM
Moeten er, naast vragen over de politie, ook vragen over de betrokken medici gesteld worden in de zaak-Jozef Chovanec? © rv

“Die arts had geen diagnose mogen stellen”: ook dokter van wacht in vizier in zaak-Chovanec

Is de opgetrommelde dokter van wacht in het dossier-Chovanec in de fout gegaan? Die vraag klinkt steeds luider nu er stilaan meer naar buiten komt over wat zich in die politiecel heeft afgespeeld, meldt De Morgen.

11 reacties

  • Dirk Sonck

    4 jaar geleden
    Chovanec had zich ook normaal kunnen gedragen.
  • michel wanquet

    4 jaar geleden
    @Wim Haelewyn. Hoe kon die arts in de cel een verdacht overlijden vaststellen als de betrokkene pas later in het ziekenhuis is overleden?
  • rose marie dewallef

    4 jaar geleden
    De schuld wordt afgewenteld op zoveel mogelijke personen en zo komt iedereen er goedkoop van af.
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Het recht op een eerlijk proces werkt niet met fantasieën. De strafrechter werkt altijd met een doel en met methoden opgelegd door de wetgever in het Belgisch strafwetboek. Het strafproces moet uitmaken of het overlijden een natuurlijke oorzaak had; zo niet, of het veroorzaakt werd door een derde. In dit laatste geval wordt nagegaan of er een bewijs is van schuld en aan wie die moet worden toegerekend. De wet regelt ook de bewijsmiddelen.
  • roland versweyveld

    4 jaar geleden
    Stelt nu zich niemand vragen bij het feit waarom dit alles pas na meer dan twee jaar aan het licht komt? Het komt sommige politieke partijen nu wel heel goed uit.