Archiefbeeld. Premier Sophie Wilmès tijdens de persconferentie na een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad. De Groep van Tien wil dat de Veiligheidsraad een duidelijk kader aan maatregelen vastlegt dat van toepassing blijft tijdens de coronaperiode.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Premier Sophie Wilmès tijdens de persconferentie na een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad. De Groep van Tien wil dat de Veiligheidsraad een duidelijk kader aan maatregelen vastlegt dat van toepassing blijft tijdens de coronaperiode. © BELGA

Groep van Tien wil federaal actieplan met verschillende maatregelen voor drie periodes: coronaperiode, relance en post-corona

De sociale partners, verzameld in de Groep van Tien, vinden dat er nood is aan een federaal actieplan met maatregelen die inspelen op drie verschillende periodes: de coronaperiode, de relance en de post-coronaperiode. Werkgevers en werknemers beseffen dat sanitaire maatregelen noodzakelijk zullen blijven tot er een vaccin is. Dat zal mogelijk nog een jaar op zich laten wachten, maar "we moeten vermijden dat in onze samenleving het sociale en economische leven nogmaals danig ingeperkt wordt", luidt het in de verklaring van de Groep van Tien.

1 reactie

  • Monique Daele

    4 jaar geleden
    Daele Monique,de grenzen open buiten Europa (de grootste economie) en zo kan ik ook mijn contacten zien.Frankrijk die verblijven in Djerba.Hier zit ik nog altijd met 1bubbel.Het zijn niet alleen de rustoorden maar ook de singles waar aan gedacht moet worden.Dus de grenzen open buiten Europa.
  1. HET DUEL. Vandendriessche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreemrechts schuiven last door”
    71

    HET DUEL. Vanden­dries­sche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreem­rechts schuiven last door”

    Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM NIEUWS. Vandaag zaten Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) en Bruno Tobback (Vooruit), beide lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen, samen aan tafel. Vooral toen het onderwerp migratie aan bod kwam, ging het er verhit aan toe tussen de twee politici. “Wat u en uw collega’s van extreemrechts doen, is de last doorschuiven naar andere landen en de mensen voorliegen”, zei Tobback, waarop Vandendriessche antwoordde dat de socialisten “de mensen in de steek hebben gelaten”.
  2. Wat bezielde tieners die putdeksel in voorruit van vrachtwagen gooiden? “Dit was geen kattenkwaad"
    PREMIUM
    82

    Wat bezielde tieners die putdeksel in voorruit van vrachtwa­gen gooiden? “Dit was geen katten­kwaad"

    De vijf tieners uit Andenne, die zijn opgepakt na de aanslag op de E42 waarbij de Roemeense trucker Gheorghe (50) om het leven kwam, maakten het al de hele avond bont aan de brug. Dat leren de camerabeelden van een buurman die de politie onderzocht. De buurman vertelt hoe de vijf jongeren voor de aanslag meerdere vuurwerkbommetjes afstaken in de buurt en op en af de brug reden. Wat heeft hen bezield? Gerechtspsychiater Hans Hellebuyck geeft uitleg: “Dit moeten ze gedaan hebben uit een soort van kick.”