De Belg Vincent Germyns, CEO van Binckbank, heeft aan het personeel zijn excuses overgemaakt.
Volledig scherm
De Belg Vincent Germyns, CEO van Binckbank, heeft aan het personeel zijn excuses overgemaakt. © Belga

Belgische topman BinckBank door het stof na racistische opmerking over zwarte vrouwen

De topman van de Nederlandse onlinebeleggingsbank BinckBank, de Belg Vincent Germyns, heeft aan het personeel van de bank excuses overgemaakt na een racistische en seksistische opmerking. Dat schrijft ‘Het Financieele Dagblad’.

34 reacties

  • Anne Geerts

    4 jaar geleden
    Toch opvallend dat veel mensen hieronder die vinden dat dit soort grappen kan, de meeste mannen zijn. Als vrouw vind je dit allemaal niet zo grappig!
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    4 jaar geleden en nu wordt de ongepaste uitspraak een probleem? Is t niet beter ineens eerlijk te zeggen dat hij uit het bedrijf moet opstappen omdat er een nieuwe topman klaar staat voor zijn job?
  • Roeland Kenis

    4 jaar geleden
    Ik voel me heel erg gekwetst, ik rij namelijk met een zwarte Skoda. Aangezien het tijdens een uitje van het management was in 2016, lijkt dit me eerder een manier om goedkoop van hem af te geraken. Als je iets een probleem vindt, meld dit dan onmiddellijk. Niet pas als het jou goed uitkomt. Hoogst waarschijnlijk zit er geen zwarte vrouw in het management en hebben de aanwezigen goed gelachen op dat moment. Ik keur zijn uitspraak niet goed, laat dat duidelijk zijn.
  • Yann Bastiaans

    4 jaar geleden
    Ben al een eind geleden uit BinckBank. Vragen onder het mom van anti-fraude over wie mijn werkgever, mijn baas, mijn functie, mijn totale beschikbare vermogen voor beleggingen enz... zijn, zijn een inbreuk op mijn privacy. Daarop besloot BinckBank mijn rekening te blokkeren. Ben dus overgestapt naar een ander platform die je respectvol behandelt.
  • Patrick Tamsyn

    4 jaar geleden
    Decennia lang hebben we gevochten voor een samenleving waarin vrijheid van meningsuiting het belangrijkste goed was. De nieuwkomers, hierin gesteund door de geitenwollen sokkenaanhangers hebben ervoor gezorgd dat er van dit belangrijke element binnen onze cultuur vrijwel niets meer overgebleven is.