Sam Bennett won voor het eerst in z'n carrière een rit in de Tour, eerder won hij ook al ritten in de Giro en de Vuelta.
Volledig scherm
Sam Bennett won voor het eerst in z'n carrière een rit in de Tour, eerder won hij ook al ritten in de Giro en de Vuelta. © AFP

Bennett houdt Ewan en Sagan af en doet uitstekende zaak in strijd om groen, Roglic blijft in het geel

Tour De FranceSam Bennett heeft prijs in de Tour. De Ier van Deceuninck-Quick.Step haalde het aan de meet op Île de Ré voor Ewan en Sagan. Bennett doet een schitterende zaak in de strijd om groen. Primoz Roglic behield na een nerveuze etappe het geel.

28 reacties

  • theo moons

    4 jaar geleden
    Het mooi gedaan om die groene trui af te nemen van Sagan. Waar zie je sagan? Enkel en alleen als er punten te verdienen zijn, anders verstopt hij zich ergens uit de wind. Misschien moet sagan eens op leerschool gaan bij Wout Van aert ? Zeer lang kop nemen en toch de rit nog winnen. Topkerel is onze Wout
  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Gregoor Vogels met evenveel recht als u mogen deze heren hun beroep uitoefenen.
  • luc meeus

    4 jaar geleden
    Doet een goede zaak voor het groen, hij kan wel nooit winnen tegen Sagan.
  • Marjan Frankie

    4 jaar geleden
    Er is zoiets als tour de Zwans En dit is speciaal voor alle Fans Met of zonder Corona The Show Must Go On Have Fun En wanneer word er eens echt gekoerst ?
  • Jozef Schrauwen

    4 jaar geleden
    Ik vind vele opmerkingen toch grappig. Nu er geen enkele renner positief getest is klinkt het ongeloofwaardig. Hadden er wel positieve testen geweest hadden diezelfden verklaard dat de ronde nooit had mogen plaatsvinden. Typisch Belgisch waar het nooit goed is
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.