EPA
Volledig scherm
© EPA

Farmareuzen in open brief: "Coronavaccin alleen op de markt als het veilig en effectief is”

Farmaceutische bedrijven gaan hun vaccins voor het coronavirus pas op de markt brengen wanneer ze veilig en effectief blijken in grote klinische onderzoeken. Dat schrijven topbestuurders van negen grote Amerikaanse en Europese ondernemingen die momenteel zo'n vaccin ontwikkelen in een open brief.

5 reacties

  • Bart Timperman

    4 jaar geleden
    Een veilig vaccin kun je niet in een jaar tijd maken
  • Lecocq Daniel

    4 jaar geleden
    Bij het vaccin tegen de Mexicaanse griep traden bijwerkingen bij sommige personen pas na twee jaar op. Gaan we nog twee jaar in lockdown leven?
  • heidemarie verstrepen

    4 jaar geleden
    Waarom moet het weer een wedloop zijn om de eerste te zijn .het moet vooral de juiste en de veiligste zijn .anders zou ik het niet vertrouwen . Er speelt weer macht en geld mee .
  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    wéér overduidelijk waar Trump zich mee bezig houdt. Hij wil dat vaccin persé vóór de volgende verkiezingen omdat hij denkt zo het warm water uitgevonden te hebben tegen het virus, ook al heeft daar niks in te zien, en zijn kiezers te bewijzen hoe geweldig hij wel is. Fauci is al lang aan de kant geschoven door hem, en nu zouden de farma's ook moeten inbinden om hem te helpen winnen? Narcist tot en met ... zonder weerga
  • Hans Loyaerts

    4 jaar geleden
    Veilig betekent : geen vervolging als het toch fout loopt. Effectief betekent : het moet genoeg winst opleveren.