Egbert Lachaert en de koning tijdens hun ontmoeting vrijdag.
Volledig scherm
Egbert Lachaert en de koning tijdens hun ontmoeting vrijdag. © Photo News

Preformateur Egbert Lachaert (Open Vld) besmet met coronavirus: ook koning laat zich testen

Preformateur en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft zich vanmorgen laten testen op het coronavirus en heeft deze namiddag vernomen dat hij besmet is. Dat meldt zijn partij. Hij gaat meteen veertien dagen in quarantaine. Lachaert bracht vorige week vrijdag nog verslag uit bij de koning en die zal nu ook een coronatest ondergaan, zo is bevestigd aan onze redactie.

142 reacties

  • Maria Van linden

    4 jaar geleden
    Aha, vanaf nu dus videoconferenties? Onze kinderen moeten al maanden online les volgen. Kan voor de politiekers toch alleen maar een pluspunt zijn? Geen mondmaskers, geen verloren tijd, geen verplaatsingen, geen dure wagens met chauffeur en geen opdringerige journalisten.
  • Schrijvers Marc

    4 jaar geleden
    Als ze nu samen 14 dagen in quarantaine gaan, hebben we achter 14 dagen een volwaardige regering.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Het is schandalig vast te moeten stellen dat deze politici en koninggedoe geen afspraken of wachtlijsten hebben voor de coronatest en de resultaten al dezelfde dag kennen. Voor ons duurt het 2-3 dagen. Wat zegt de grondwet? Iedere Belg gelijk?
  • Jean-Paul Peelos

    4 jaar geleden
    Niet te geloven. Weer halen we het wereldnieuws. Zullen we aan alle politici een attest van coronavrij vragen, 72 uur van tevoren.
  • HUS JOZEF

    4 jaar geleden
    Het is nu meer dan duidelijk dat corona een politiek machtspelletje is dus vanaf morgen ALLE politiekers testen en 14 dagen in quarantaine en voor de brave bange mensen is er nog altijd voetbal en koers .