©  BELGA

 

Preformateur Egbert Lachaert (Open Vld) test positief op Covid-19, ook koning laat zich testen

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert gaat veertien dagen in quarantaine nadat hij positief heeft getest op corona. Dat melden de Vlaamse liberalen dinsdag. Lachaert blijft de federale onderhandelingen als preformateur wel opvolgen via videoverbinding.

rvs

LEES OOK: Viroloog Steven Van Gucht: “Rousseau moet minstens negen dagen in quarantaine”

Partijvoorzitter Lachaert heeft zich dinsdagmorgen laten testen op Covid-19 en vernam in de loop van de namiddag dat hij positief is. “Hij gaat onmiddellijk veertien dagen in quarantaine”, luidt het.

Wel zal Lachaert zijn rol als preformateur blijven opnemen, samen met sp.a-voorzitter Conner Rousseau. Dat zal gebeuren via videoverbinding. Als partijvoorzitter laat Lachaert zich vervangen door ondervoorzitter Alexander De Croo.

Bij sp.a valt te horen dat Rousseau zich al heeft laten testen en negatief bleek. CD&V-voorzitter Joachim Coens, Groen-voorzitster Meyrem Almaci en de andere onderhandelaars van Groen laten zich vandaag nog testen, net als PS-voorzitter Paul Magnette. In afwachting van de resultaten zijn de formatievergaderingen opgeschort.

Ook koning Filip zal zich laten testen op het coronavirus. Dat is bij het paleis vernomen. Lachaert bracht afgelopen vrijdag verslag uit bij de koning over zijn werkzaamheden in het kader van de regeringsvorming. Bij audiënties worden de afstandsregels steeds gerespecteerd, valt te horen. Het ziet er dus naar uit dat de koning zich eerder uit voorzorg laat testen.

Ten laatste volgende vrijdag moet Lachaert samen met sp.a-voorzitter en co-preformateur Conner Rousseau opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. Het is nog niet duidelijk hoe die audiëntie zal verlopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer