Man en Tsjechische vrouw riskeren elk 2 jaar cel voor mensenhandel en prostitutie

Themabeeld ©  RR

De Hasseltse correctionele rechtbank boog zich dinsdag over een dossier rond mensenhandel en prostitutie met Tsjechische dames. Een 37-jarige man had eerst een appartement onderverhuurd waar zijn 27-jarige Tsjechische vriendin vrouwelijke landgenoten tegen betaling liet kameren. Daarna ging het om het onderverhuren van een huis. De openbare aanklager vroeg voor elk van de twee een celstraf van 2 jaar en een zware geldboete.

Bron: BELGA

De man huurde het appartement voor 790 euro en deed dan voor een bedrag van 1.200 euro aan onderverhuring. De Tsjechische vrouw regelde voor de rest alles, zoals de vrouwen, de advertenties, telefoontjes en het regelen van afspraken. Naderhand verhuisde zij haar activiteiten naar een woning in de Heilig Hartwijk in Hasselt. De man beweerde dat hij in het begin niets wist van de activiteiten van de Tsjechische. “Ik vroeg een hoger bedrag omdat de kosten voor brandverzekering en nutsvoorzieningen erin verrekend waren”, aldus de man uit Hasselt.

De vrouwelijke beklaagde gaf via haar raadsman Philip Daeninck toe dat ze in de fout was gegaan, maar ze heeft de vrouwen nooit onder dwang gezet. “Ze verdienden drie- tot vierduizend euro per maand. Ze mochten gaan en staan waar ze wilden. Het waren geen toestanden zoals in de serie ‘Matroesjka’s’“, klonk het bij de verdediging. Advocaat Tom Van Overbeke hekelde de verhoren van de drie dames, die bij de huiszoeking op het appartement waren aangetroffen. “De speurders hadden hen vragen gesteld zonder bijstand van een advocaat. Ik vraag die verhoren uit het dossier te weren”, aldus de advocaat. De Tsjechische vrouw is nu naar eigen zeggen in orde inzake de regelgeving als zelfstandige en verhuurt nog altijd kamers.

Vonnis op 6 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen