Koen Wauters, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens in quarantaine na besmetting in crew VTM

Even geen Koen Wauters (52) in de gebouwen van VTM. De presentator moet samen met zijn crew van ‘Wat een jaar’ in quarantaine na een geval van corona in de ploeg. Ook co-presentatoren Nathalie Meskens (38) en Jonas Van Geel (35) staan dus tijdelijk op non-actief.

Nadat de VRT besloot om al haar medewerkers van Studio Brussel thuis te houden na drie coronagevallen op de redactie, heeft ook VTM dinsdag een besmetting vastgesteld bij een van haar ploegen. Dat gebeurde op de set van de studioshow Wat een jaar.

Zoals de standaardprocedure dat voorschrijft, laat VTM geregeld tests uitvoeren bij haar werknemers. Zo kan er snel ingegrepen worden bij een mogelijke besmetting. Dat is nu ook gebeurd: in overleg met een arts gaan alle crewleden – en dus ook presentatoren Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel – in quarantaine. Ook de opname die woensdag gepland stond, wordt uitgesteld naar een latere datum. De start van het nieuwe seizoen van Wat een jaar komt niet in gedrang, klinkt het bij VTM.

“Ook de opnames van andere programma’s kunnen gewoon plaatsvinden”, zegt woordvoerder Sara Vercauteren. “Koen Wauters is bezig aan het nieuwe kookprogramma Snackmasters, en dat gaat door zoals gepland. Veel tamtam, de show van Jonas Van Geel, was op voorhand al ingeblikt. Er verandert dus niets aan onze programmatie.”

 ©  Wat een Jaar!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER