Twaalf maanden cel met uitstel voor ex-docent hogeschool UCLL na aanranding studentes

Themabeeld ©  RR

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een 48-jarige ex-docent van hogeschool UCLL dinsdag veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel voor aanranding van zijn studentes. Wim V.O. bestookte hen met seksueel getinte mails en ging ook over tot fysieke aanrakingen.

Bron: BELGA

Wim V.O. stond terecht voor belaging en aanranding van de eerbaarheid in zijn gewezen functie als docent statistiek aan de Leuvense campus van hogeschool UCLL (University Colleges Leuven-Limburg) in 2015 en 2016. Hij zocht toenadering tot diverse studentes uit het eerste en tweede jaar. De leraar bestookte hen met nachtelijke mails vanop zijn privé-adres, die zonder uitzondering seksueel getint waren. De man ging ook over tot fysieke aanrakingen.

De beklaagde ronselde studentes voor deelname aan zogenaamde onderzoeksprojecten rond sport en vrije tijd en liefde en relaties. Op een schaal van 1 tot 10 moesten zij aangeven welke handelingen hen seksueel opwonden, bijvoorbeeld als ze naakt en geblinddoekt voor de spiegel stonden.

Jaren na feiten naar politie

Drie slachtoffers stapten jaren na de feiten naar de politie. Ze waren allen aanwezig tijdens de zitting van 2 juni en legden een getuigenis af. Twee van hen lazen een brief voor, waarin ze het misbruik van de machtspositie hekelden. De procureur noemde dat een verzwarende omstandigheid en had achttien maanden cel gevorderd.

De beklaagde nam zelf ontslag bij UCLL en bekende de feiten. Hij kreeg twaalf maanden cel met uitstel onder probatievoorwaarden. Hij mag vijf jaar lang geen onderwijsactiviteiten meer uitoefenen, moet zijn multimedia laten controleren en kreeg een contactverbod met de betrokken studentes opgelegd. De man werd voor vijf jaar uit de rechten ontzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen